Braciole al sugo di pomodoro
Gevulde kalfslapjes met tomatensaus
Braciole zijn gevulde vleesrolletjes, welke worden gegaard in een tomatensaus. In dit recept is kalfsvlees gebruikt, maar je kunt ook rundvlees gebruiken. Zolang je maar een mals stuk vlees gebruikt, wat goed plat te slaan is. Ook met de vulling kun je experimenteren. Zo kun je bijvoorbeeld rode peper, rozijnen of pijnboompitten gebruiken. De saus kun je mengen door wat gekookte pasta, zodat je meteen een voor- en hoofdgerecht hebt.
Ingrediënten
- Plakken biefstuk of kalfshaas (8)
- Witte ui (1)
- Pecorino Romano (150g)
- Knoflookteen (1)
- Droge witte wijn (100g)
- Passata di pomodoro (600g)
- Verse peterselie (handvol)
- Olijfolie extra vergine
Voorbereiding: 30 minuten
Bereidingstijd: 130 minuten
Bereidingswijze
Sla de vleeslapjes met een vleeshamer of een deegroller zo dun mogelijk. Bestrooi ze aan beide kanten met zout en peper. Verdeel de fijngehakte knoflook en peterselie en de geraspte pecorino in het midden van de vleeslapjes. Rol het vlees op en zet vast met een of twee tandenstokers.
Verhit een flinke scheut olijfolie in een grote braadpan. Snijd de ui fijn en fruit aan in de olijfolie. Voeg het vlees toe en bak rondom bruin. Blus af met de witte wijn en laat de alcohol verdampen. Voeg de passata toe en breng op smaak met zout en peper en het restant van de gehakte peterselie.
Breng de saus aan de kook en zet dan het vuur laag. Bedek de pan met een deksel en laat een uur lang pruttelen. Haal na een uur de deksel van de pan en laat nog een uur lang pruttelen. Dien vervolgens op met wat lekker brood.