Pesche ripiene al forno
Gevulde perziken uit de oven
Een ideaal dessert voor wanneer je weinig tijd hebt en toch iets speciaals wilt serveren. Doordat de perziken in de oven worden gebakken kun je het gerecht op voorhand voorbereiden en tijdens het hoofdgerecht in de oven schuiven. Met de vulling kun je uiteraard experimenteren. Zo kun je bijvoorbeeld rozijnen, amandelen of een beetje amaretto toevoegen.
Ingrediënten
- Rijpe perziken (4)
- Pure chocolade (50g )
- Amaretti koekjes (40 g)
Voorbereiding: 30 minuten
Bereidingstijd: 40 minuten
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor tot 180 graden. Was de perziken, snij ze doormidden en verwijder de pit. Schep met een lepel ongeveer twee derde van het vruchtvlees uit de perziken en hak dit fijn. Schep het vruchtvlees in een kom. Hak de chocolade fijn en voeg toe aan de kom. Verkruimel de amaretti boven de kom en meng alles goed.
Vul de uitgeholde perziken met het mengsel en plaats ze in een ovenschaal. Bak de perziken ongeveer 40 minuten in de oven. Laat ze wat afkoelen en dien ze warm op.