Insalata Greca
Griekse salade
Een perfecte salade voor in de zomer bij een barbecue. Super simpel en het staat zo op tafel. Eigenlijk horen er Griekse Kalamata olijven in de salade, maar deze zijn niet zo lekker als de Taggiasche olijven! Ook lekker om er wat heel dun gesneden groene paprika aan toe te voegen. Of wat geroosterde pistachenoten of amandelen voor een lekkere bite!
Ingrediënten
- Cherrytomaten (25)
- Komkommer (1)
- Rode ui (1)
- Zwarte olijven (handvol)
- Feta (200 g)
- Citroen (1)
- Gedroogde oregano (2 el)
- Verse basilicum (enkele blaadjes)
- Olijfolie extra vergine
Voorbereiding: 20 minuten
Bereidingstijd: 0 minuten
Bereidingswijze
Was de tomaten en snij de doormidden. Meng ze in een grote kom met wat zout, een eetlepel oregano en een scheutje olijfolie. Snij de komkommer in even grote stukken en de ui in zeer dunne ringen. Voeg ze, samen met de olijven, toe aan de tomaten. Besprenkel met wat citroensap en een dubbele hoeveelheid olijfolie. Meng alles goed en schik de salade dan op de borden. Plaats de feta bovenop de salade en besprenkel het geheel met de basilicum, wat citroenrasp, de gedroogde oregano en een scheutje olijfolie.