Yoghurt greco con frutti di bosco
Griekse yoghurt met bosvruchten
Een heerlijk fris en relatief gezond toetje. Je kunt de bosvruchten in het seizoen ook vervangen door verse aardbeien of frambozen. De savoiardi (lange vingers) kun je vervangen door de krokante amaretti koekjes.
Ingrediënten
- Griekse yoghurt (350 g)
- Slagroom (90 g)
- Poedersuiker (10 g)
- Bosvruchten (200 g)
- Rietsuiker (50 g)
- Water (40 g)
- Savoiardi (8)
Voorbereiding: 15 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Bereidingswijze
Maak de bosvruchten schoon. Verhit de rietsuiker in een koekenpan totdat deze aan de bodem begint te plakken. Blus af met het water. Voeg de bosvruchten toe (houdt er een paar apart voor de garnering) en laat vijf minuten koken. Giet in een blender en maal alles glad. Schenk de bosvruchtensaus in een kom en houdt apart.
Klop de slagroom samen met de poedersuiker totdat stevige pieken ontstaan. Schep de yoghurt in een kom en meng hier voorzichtig de slagroom door.
Breek de savoiardi in stukken en dompel ze onder in de bosvruchtensaus. Bedek de bodem van vier glazen met de savoiardi. Schenk er wat extra bosvruchtensaus overheen. Schep een laag yoghurt in de glazen, gevolgd door nog een laag savoiardi en vervolgens nog een laag yoghurt. Garneer de glazen met wat verkruimelde savoiardi en wat bosvruchten. Dek de glazen af en laat minimaal één uur opstijven in de koelkast.