Je bekijkt nu Kabeljauw uit de oven

Kabeljauw uit de oven

Merluzzo al forno

Kabeljauw uit de oven

Een heel gemakkelijk, snel en lekker hoofdgerecht met een vis die iedereen lust. Het enige lastige aan dit recept is de garing van de vis. De kabeljauw moet namelijk net gaar zijn en absoluut niet te gaar, want dan wordt het taai. Gebruik hiervoor verse kabeljauwfilets zonder huid en houd ze tijdens de garing in de gaten. Als de vis helemaal wit is, dan is het gaar. Een heerlijk gerecht om samen met geroosterde aardappelen en rozemarijn te eten en een heerlijke saus om wat brood in te deppen. Als je wilt kun je nog wat olijven en kappertjes toevoegen.

Ingrediënten

  • Kabeljauwfilets (4x 200 g)
  • Cherrytomaten (15)
  • Knoflooktenen (2)
  • Glas witte wijn (1)
  • Verse peterselie (handvol)
  • Olijfolie extra vergine


Voorbereiding: 10 minuten
Bereidingstijd: 12 minuten

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor tot 180 graden. Snij de cherrytomaten doormidden en de knoflook in dunne plakjes. Hak de peterselie grof. Vet een ovenschaal in met een scheutje olijfolie. Wrijf de kabeljauwfilets in met een dun laagje olijfolie en breng op smaak met zout en peper. Leg ze in de ovenschaal.

Verdeel de knoflook, tomaten en peterselie over de kabeljauwfilets en schenk de wijn erover. Bak de vis ongeveer 10 tot 12 minuten in de oven. Schep halverwege de kooktijd een paar lepels van het kookvocht over de filets. Dien op met de saus en eventueel wat lekker brood.