Pollo al limone
Kip met citroen
Mening lid van onze familie is gek op citrusvruchten…. en op kip! Een hele lekkere combinatie. In dit gerecht hebben we gekozen voor kippendijen en deze geven ook wel echt het lekkerste resultaat. Je kunt het uiteraard ook met kipfilets of met een hele kip bereiden. Lekker met wat vers zuurdesem brood en een salade.
Ingrediënten
- Kipdijfilets (8)
- Biologische citroenen (3)
- Ui (1)
- Droge witte wijn (250 ml)
- Knoflookteen (1)
- Verse salie (enkele blaadjes)
- Bloem
- Olijfolie extra vergine
Voorbereiding: 15 minuten
Bereidingstijd: 65 minuten
Bereidingswijze
Breng de kip op smaak met zout en bestuif licht met wat bloem aan alle zijde. Verhit een scheutje olijfolie in een grote koekenpan en bak de kip rondom bruin. Haal de kip uit de pan en zet apart. Snij de ui fijn en verwijder de schil van de citroenen met een dunschiller. Let op dat je alleen het gele gedeelte gebruikt, want het witte gedeelte is erg bitter. Fruit de ui, samen met de salieblaadjes en de citroenschillen ongeveer 10 minuten op laag vuur in de pan.
Voeg de kip samen met de vrijgekomen sappen toe aan de pan en meng alles goed. Voeg de wijn toe en laat alle alcohol verdampen. Dek de pan bijna helemaal af met een deksel en laat de kip op laag vuur ongeveer 55 minuten stoven. Als de saus te dik wordt kun je 1 tot 2 eetlepels water toevoegen. Breng op smaak met zwarte peper en dien op, besprenkeld met de saus.