Je bekijkt nu Kip met paprika

Kip met paprika

Pollo e peperoni

Kip met paprika

Nog zo’n heerlijk en simpel kipgerecht met dit keer verse paprika’s. Ook hier gebruiken we weer een hele kip. Je kunt het gerecht eventueel ook met kippendijen maken, maar een hele kip geeft toch wel echt het beste resultaat. Voeg indien je van wat pittig houdt een gedroogde of verse rode chilipeper toe. Serveer er een lekker krokant zuurdesem brood bij om alles mee op te deppen.

Ingrediënten

  • Biologisch kip (1)
  • Rode paprika (2)
  • Gele paprika (1)
  • Droge witte wijn (150 ml)
  • Knoflooktenen (4)
  • Verse rozemarijn (handvol)
  • Vers tijm (handvol)
  • Paprikapoeder (1 el)
  • Olijfolie extra vergine


Voorbereiding: 20 minuten
Bereidingstijd: 60 minuten

Wachttijd: 120 minuten

Bereidingswijze

Deel de kip op in 10 stukken en snij eventueel overtollig vet weg. Snij twee van de knoflooktenen in dunne plakjes. Meng de kipstukken in een grote kom met de witte wijn, de helft van de rozemarijn en tijm takjes, de gesneden knoflook en het paprikapoeder. Breng op smaak met zout en peper en laat vervolgens minimaal 2 uur marineren in de koelkast.

Hak intussen de resterende rozemarijn en tijm fijn en zet apart. Maak de paprika’s schoon en snij ze in dikke repen. Verhit een scheutje olijfolie in een grote koekenpan of braadpan en fruit hierin de twee resterende, gekneusde, teentjes knoflook. Voeg de kipstukken toe, breng ze op smaak met zout en peper en bak ze op hoog vuur rondom bruin. Voeg de gehakte rozemarijn en tijm toe en bak de kruiden een minuut mee. Voeg vervolgens de marinade toe en laat alle alcohol verdampen.

Voeg de paprika’s toe aan da pan en meng alles goed. Laat de kip op laag vuur, afgedekt ongeveer 30 minuten garen. Verwijder dan de deksel en laat het geheel nog eens 15 minuten garen. Breng eventueel verder op smaak met zout en peper en dien het gerecht dan op, besprenkeld met het braadvocht, wat verse rozemarijn en een scheutje olijfolie.