Pollo all’aglio dal forno
Kip met knoflook uit de oven
Dit gerecht is ooit voor het eerst op een familiefeestje gemaakt, en met succes. De stukken kip waren zo op, alle knoflooktenen werden leeggezogen en iedereen was vol lof. Vanaf dat moment is het een traditie geworden om dit gerecht bij feestjes te maken. Het is heel eenvoudig en je kunt het prima van te voren voorbereiden. Wel goed opletten bij het afkluiven, door het hakken kunnen er namelijk kleine botsplinters in de stukken kip zitten.
Ingrediënten
- Biologische kip (1)
- Gezouten roomboter (50 g)
- Knoflooktenen (30)
- Verse tijm of rozemarijn (handvol)
- Olijfolie extra vergine
Voorbereiding: 15 minuten
Bereidingstijd: 55 minuten
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor tot 180 graden. Hak de kip in grote stukken en wrijf de stukken in met zout en peper. Smelt de boter in een grote koekenpan en braad de kipstukken op hoog vuur snel lichtbruin. Bind de takjes tijm of rozemarijn samen en voeg deze samen met de ongepelde knoflooktenen toe aan de kip. Meng alles goed en breng over naar een grote ovenschaal.
Bestrooi de kip met zwarte peper en ongeveer 5 eetlepels olijfolie. Braad de kip 45 minuten in de oven. Schep om het kwartier alles even om zodat de kip overal goudbruin en krokant wordt.