Pollo alla cacciatora
Kip van de jager
Een van de lekkerste kipgerechten die ik ooit heb gegeten! De combinatie van ingrediënten is echt goddelijk! Je kunt het gerecht eventueel ook met kippendijen maken, maar een hele kip geeft toch wel echt het beste resultaat.
Ingrediënten
- Biologisch kip (1)
- Taggiasche olijven zonder pit (2 el)
- Ansjovisfilet (10)
- Knoflooktenen (2)
- Verse rozemarijn (handvol)
- Gedroogde rode chilipeper (2)
- Droge witte wijn (1 glas)
- Wittewijnazijn
- Olijfolie extra vergine
Voorbereiding: 15 minuten
Bereidingstijd: 50 minuten
Bereidingswijze
Deel de kip op in 10 stukken en snij eventueel overtollig vet weg. Wrijf de kipstukken goed in met zout. Verhit een scheut olijfolie in een grote braadpan en bak de kipstukken op hoog vuur rondom bruin. Blus de pan af met de witte wijn en laat de alcohol verdampen. Breng op smaak met zwarte peper en zet dan het vuur laag.
Rits intussen de rozemarijnnaalden van de takjes af en voeg ze toe aan een keukenmachine. Voeg de knoflooktenen, de ansjovisfilets, de gedroogde rode chilipepers en een flinke scheut wittewijnazijn toe en maal alles fijn. Voeg het mengsel via een zeef of vergiet toe aan de kip. Voeg de olijven toe en dek de pan af met een deksel. Laat de kip ongeveer 40 minuten op laag vuur garen. Dien de kip vervolgens op met wat verse rozemarijn en een scheutje olijfolie.