Filetti di pollo con salsa di pomodoro
Kipfilets met tomatensalso
Een lekker en licht hoofdgerecht voor in de zomer. De hete gegrilde kip met een koude kruidige tomatensalsa is echt heel lekker. Om de kip nog meer smaak te geven kun je ze ook grillen op de barbecue. De tomatensalsa kun je zo rijk maken als je zelf wilt. Je kunt bijvoorbeeld blokjes avocado en een rode chilipeper of olijven en kappertjes toevoegen.
Ingrediënten
- Biologische kipfilet (4)
- Knoflooktenen (2)
- Cherrytomaten (20)
- Kleine rode ui (1)
- Citroen (1)
- Verse basilicum (handvol)
- Olijfolie extra vergine
Voorbereiding: 15 minuten
Bereidingstijd: 60 minuten
Bereidingswijze
Snij het overtollig vet van de kipfilets en sla ze met een deegroller wat platter. Snij 1 teen knoflook doormidden en wrijf hiermee de kipfilets in. Wrijf de kip goed in met zout en peper en leg ze in een kleine kom. Snijd de overige knoflooktenen in schijfjes en voeg toe. Overgiet de kip met een klein laagje olijfolie, dek de kom af met wat vershoudfolie en laat de kip minimaal 1 uur marineren in de koelkast.
Snij intussen de cherrytomaten in kwartjes en de ui fijn. Meng de tomaten met de ui, de gescheurde basilicum en wat olijfolie in een grote kom. Breng op smaak met zout en peper en de geraspte schil van de citroen. Laat alle smaken intrekken tot dat de kip voldoende is gemarineerd.
Verhit een grillpan op hoog vuur en grill de kipfilets ongeveer 4 of 5 minuten aan elke kant. Leg de kipfilets op een schaal en verdeel er de tomatensalsa overheen.