Cosce di pollo con crosta
Kippendijen met korst
Een gezondere versie van krokante kip. De broodkorst kun je op smaak brengen met je favoriete ingrediënten. Zo kun je bijvoorbeeld verschillende kruiden of wat geraspte pecorino toevoegen. Het enige lastige in dit recept is dat de broodkorst niet mag verbranden en dat de kip wel gaar moet worden. Hierdoor is het belangrijk om de kip continu in de gaten te houden en regelmatig om te keren. Het gerecht is heerlijk met een frisse salade.
Ingrediënten
- Kippendijen (8)
- Knoflooktenen (2)
- Sneden oud brood (3)
- Verse peterselie (handvol)
- Citroen (1)
- Olijfolie extra vergine
Voorbereiding: 15 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Bereidingswijze
Snij de korsten van de sneden brood en gooi ze weg. Maal het brood fijn in een keukenmachine. Hak de knoflook en peterselie fijn en voeg toe aan het brood, samen met de geraspte schil van de citroen. Breng op smaak met zout en peper en voeg ongeveer 4 eetlepels olijfolie toe. Meng alles goed.
Snij het overtollige vet van de kippendijen. Leg een vel plasticfolie oven de kippendijen heen en sla ze met behulp van een deegroller wat platter. Wrijf ze in met zout en peper en een klein beetje olijfolie. Druk ze vervolgens in het broodmengsel en zorg dat de kip overal goed bedekt is met een laagje brood.
Verhit een grillpan op hoog vuur en bestrijk de pan met een dun laagje olijfolie. Voeg de kippendijen toe en zet het vuur halfhoog. Grill de kip in ongeveer 10 minuten gaar. Zorg ervoor dat je de kip regelmatig omdraait zodat de broodkorst niet verbrand. Dien het gerecht op met wat partjes citroen.