Je bekijkt nu Kipspiesjes

Kipspiesjes

Spiedini di pollo

Kipspiesjes

Met kruiden gevulde kippendijen, ingewikkeld in prosciutto di Parma! Je kunt de kippendijen met van alles wat je lekker vindt vullen. Denk aan zongedroogde tomaten, een pesto, andere kruiden of zelfs rozijnen en pijnboomputten. In dit recept wordt de kip boven de aardappels gegaard, zodat al het vet over de aardappels heen druipt en enorm veel smaak geeft. Hiervoor heb je wel het liefst metalen spiesen nodig. Als je deze niet hebt kun je het proberen met lange tandestokers, maar die kun je dan het beste een uur van te voren laten weken in water. Ook zou ik er dan drie of vier gebruiken in plaats van twee metalen.

Ingrediënten

  • Kippendijen (8)
  • Plakken prosciutto di Parma (8)
  • Amandelen (50 g)
  • Aardappels (450 g)
  • Cherrytomaten (200 g)
  • Ansjovisfilets (5)
  • Knoflooktenen (5)
  • Kappertjes (1 el)
  • Balsamico azijn (1 el)
  • Verse peterselie (handvol)
  • Verse tijm (handvol)
  • Olijfolie extra vergine


Voorbereiding: 30 minuten
Bereidingstijd: 55 minuten

Bereidingswijze

Hak de knoflook, kappertjes, ansjovis en peterselie fijn en hak de amandelen grof. Meng alles in een kom met de balsamico azijn en een scheut olijfolie. Breng op smaak met zwarte peper en een klein beetje zout. Maak de kippendijen schoon en leg ze met de gladde kant naar onder op een snijplank. Leg er wat plasticfolie overheen en sla ze met een deegroller of pan wat platter. Breng ze op smaak met wat zout en verdeel dan de vulling over de kippendijen. Rol ze op en wikkel ze dan in de plakken parmaham. Rijg de opgerolde kippendijen aan twee spiesen of lange tandenstokers en zet ze apart.

Breng een pan met gezouten water aan de kook. Schil de aardappelen en snij ze in plakken van ongeveer 1 centimeter. Kook ze 5 minuten en giet ze af. Leg ze vervolgens in een enkele laag in een grote ovenschaal en breng ze op smaak met een scheutje olijfolie, zout en peper. Verdeel er de tomaten over en leg de spiezen op de randen van de ovenschaal, zodat de kip boven de aardappels zweeft.

Bak het gerecht vervolgens 30 minuten in de oven en draai na 15 minuten de spiezen om. Leg vervolgens de tijm op de aardappelen en zet de ovenschaal nog eens 10 minuten in de oven. Snij dan de kip doormidden en zet de aardappels nog een keer 10 minuten terug in de oven. Dien het gerecht dan op.