Je bekijkt nu Lamsrack met kruidenkorst

Lamsrack met kruidenkorst

Carré di agnello con crosta di erbe

Lamsrack met kruidenkorst

Lamsrack heeft echt een bijzondere smaak en is heerlijk mals. Door de kruidenkorst wordt het lamsvlees nog voller van smaak. Het schoonmaken is wel wat werk, maar dat is het zeker waard. In dit recept wordt de lamsrack eerst gebakken in een koekenpan en vervolgens in de oven verder gegaard. Hierdoor is het belangrijk om een koekenpan te gebruiken die ook ovenbestendig is. Voor het gemak kun je eventueel de sneden oud brood vervangen door panko broodkruim.

Ingrediënten

  • Lamsrack (12-16 ribben)
  • Verse peterselie (handvol)
  • Verse tijm (handvol)
  • Verse rozemarijn (enkele takjes)
  • Sneden oud brood (5)
  • Pecorino Romano (100 g)
  • Knoflooktenen (2)
  • Dijon mosterd (3 el)
  • Olijfolie extra vergine


Voorbereiding: 30 minuten
Bereidingstijd: 25 minuten

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor tot 200 graden. Dep de lamsrack goed droog en verwijder met een scherp mes het vlies aan de bovenzijde van het vlees en aan de achterkant over de botten. Snij daarnaast eventueel wat van het overtollige vet weg. Schraap met het mes de botten schoon. Verdeel de lamsrack in 4 stukken van elk 3 tot 4 ribben. Snij het vet aan de grote platte zijnde van de lamsracks kruislings in en kruid alles goed met zout en peper. Verhit een scheutje olijfolie in een grote koekenpan en fruit hier de hele tenen knoflook in. Voeg de lamsracks toe en bak in ongeveer 2 minuten per kant goudbruin. Zet de pan vervolgens in de voorverwarmde oven en laat het lamsvlees ongeveer 7 tot 8 minuten braden.

Maak intussen de kruidenkorst. Snij de korsten van het brood en gooi ze weg. Maal het brood fijn in een keukenmachine. Voeg de peterselie, rozemarijnnaaldjes, de tijm, de pecorino en een klein scheutje olijfolie toe en maal alles fijn tot groene broodkruimels.

Haal de lamsrack uit de oven en smeer ze lichtjes in met de mosterd. Haal ze vervolgens door het broodmengsel en druk goed aan zodat alles is bedekt. Zet de lamsracks net voor het opdienen nog 3 tot 4 minuten terug in de oven. Mocht je willen controleren of de lamsrack mooi medium-rare is, dan kun je met behulp van een thermometer de kerntemperatuur meten. Deze dient rond de 55 graden te zijn.