Spiedini di agnello
Lamsspiesjes
Lekker pittige en kruidige gehaktspiesjes voor op de barbecue. Hier gemaakt van lamsgehakt en een beetje gebaseerd op de Turkse Adana kebab. Je kunt echter alle kanten op met het gebruik van kruidenmengsels. Heerlijk met wat gepikkelde uien en een yoghurtsaus samen met wat vers brood!
Ingrediënten
- Lamsgehakt (750 g)
- Witte ui (1)
- Knoflooktenen (2)
- Korianderzaad gemalen (2 el)
- Komijn gemalen (2 el)
- Paprikapoeder (2 el)
- Cayennepoeder (1 el)
- Verse peterselie (handvol)
- Olijfolie extra vergine
Voorbereiding: 25 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Bereidingswijze
Hak de ui en de peterselie zeer fijn en meng dit samen met het lamsgehakt in een grote kom. Rasp de knoflooktenen en voeg ze samen met de overige kruiden en wat zout en peper toe. Kneed het gehakt goed door elkaar.
Neem telkens een klein handje vol gehakt en kneed dit tot een worst. Druk vervolgens de metalen spies in de worst en vouw met behulp van je hand de worst egaal rondom de spies. Herhaal dit met de rest van het gehakt. Smeer de spiesjes in met een dun laagje olijfolie.
Verhit de barbecue of een grillpan op hoog vuur en grill de lamsspiesjes ongeveer 10 minuten totdat ze wat binnen gaar zijn en van buiten lekker krokant. Dien ze op met wat brood.