Linguine aglio, olio e peperoncino
Linguine met knoflook, olie en rode peper
Het hoeft allemaal niet ingewikkeld te zijn, als je maar kookt met simpele en eerlijke ingrediënten. Het geheim van dit eenvoudige recept zit in de kwaliteit van de ingrediënten en de puurheid van smaken. Probeer voor dit recept dan ook de beste kwaliteit ingrediënten te gebruiken. Doordat de pasta de laatste minuten in de saus wordt gekookt, neemt deze extra veel van de smaken op. Ook lekker met wat krokant broodkruim bovenop!
Ingrediënten
- Linguine (320 g)
- Knoflooktenen (4)
- Rode chilipeper (3)
- Verse peterselie (handvol)
- Olijfolie extra vergine
Voorbereiding: 5 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Bereidingswijze
Kook de pasta in een ruime pan met kokend, gezouten water. Snij intussen de knoflook fijn en bestrooi met wat zout en een klein scheutje olijfolie. Schraap met de zijkant van je mes de knoflook tot een soort pulp. Snijd de rode peper en de peterselie fijn.
Verhit een flinke scheut olijfolie in een grote koekenpan en voeg meteen de rode peper en de knoflookpulp toe. Laat op een laag tot middel vuur langzaam fruiten.
Schep de pasta drie minuten voor het einde van de kooktijd in de saus en voeg een paar eetlepels van het kookwater toe. Laat de pasta de laatste drie minuten, al roerend, al dente koken in de saus. Voeg de gehakte peterselie toe en dien op.