Je bekijkt nu Linguine met tonijn
Linguine con tonno

Linguine met tonijn

Linguine con tonno

Linguine met tonijn

Met tonijn uit blik kun je in een handomdraai een makkelijk en smakelijk gerecht op tafel zetten, net zoals dit recept. Er bestaat een ongeschreven regel in de Italiaanse keuken dat kaas en vis niet te combineren zijn. In plaats van geraspte kaas wordt dit gerecht afgemaakt met krokant gebakken broodkruim.

Ingrediënten

  • Linguine (320 g)
  • Ansjovisfilets (4)
  • Kappertjes (2 el)
  • Zwarte olijven (handvol)
  • Knoflooktenen (2)
  • Rode ui (1)
  • Bliktonijn in olijfolie (2)
  • Verse peterselie (handvol)
  • Sneden oud brood (2)
  • Olijfolie extra vergine


Voorbereiding: 15 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten

Bereidingswijze

Breek het oude brood in stukjes en maal het grof in een keukenmachine. Verhit een klein scheutje olijfolie in een koekenpan en bak het broodkruim tot het goudbruin is. Breng op smaak met zout en peper en zet apart.

Verhit een flinke scheut olijfolie in een grote koekenpan en laat hierin de ansjovisfilets al roerend smelten. Fruit de fijngehakte knoflook en kappertjes. Snij de ui in dunne ringen en voeg toe, samen met de olijven. Fruit op laag vuur tot de ui zacht is. Giet de tonijn af en voeg toe aan de saus. Breek de tonijn met een vork in kleinere stukjes.

Kook intussen de linguine al dente in een ruime pan met gezouten water. Schep de pasta door de saus, voeg de gehakte peterselie toe en meng alles goed. Dien de pasta op, bestrooid met het broodkruim en een scheutje olijfolie.