Linguine alla Nerano
Linguine uit Nerano
Een heerlijke combinatie van zachte en geurige courgettes met romige provolone. Dit pastarecept komt oorspronkelijk uit de Zuid-Italiaanse stad Nerano. Hier gebruiken ze provolone, een zoete kaas die goed smelt en perfect bij het gerecht past. Mocht je deze kaas niet kunnen vinden, dan kan je het eventueel vervangen door fontina, scamorza of mozzarella. Het geheim van dit recept is wederom op optimaal gebruik te maken van het zetmeelrijke pastawater en zo een romige saus te creëren.
Ingrediënten
- Linguine (320 g)
- Courgettes (700 g)
- Provolone (150 g)
- Pecorino Romano (30 g)
- Knoflookteen (1)
- Verse basilicum (handvol)
- Olijfolie extra vergine
Voorbereiding: 15 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Bereidingswijze
Verwijder de uiteinden van de courgettes en snij ze in dunne plakjes. Verhit een ruime bodem olijfolie in een grote koekenpan en frituur hier de plakjes courgette in totdat ze mooi lichtbruin zijn. Dit zul je in een aantal fasen moeten doen. Laat de courgette uitlekken op keukenpapier. Bestrooi ze met zout en scheur de helft van de basilicum erover. Meng ze goed door elkaar en zet ze apart.
Kook de spaghetti in een grote pan met gezouten water al dente. Maak intussen de saus. Rasp de provolone en pecorino en zet apart. Verhit een scheutje olijfolie in een grote koekenpan. Snij de knoflook doormidden en fruit hem aan in de olijfolie. Voeg dan het courgettemengsel toe, samen met een pollepel van het pastawater. Verwijder de knoflook en voeg de pasta toe wanneer deze al dente is gekookt.
Zet het vuur uit en voeg de provolone toe. Blijf mengen totdat alle kaas is gesmolten. Voeg eventueel nog wat eetlepels van het pastawater toe om de saus wat smeuïger te maken. Voeg vervolgens de pecorino toe en blijf roeren tot dat alle kaas volledig is gesmolten en je een romige saus hebt. Dien de pasta op, bestrooid met de resterende basilicum, wat geraspte pecorino en een scheutje olijfolie.