Mezze rigatoni con salmone selvatico
Mezze rigatoni met wilde zalm
Pasta met dieprode wilde zalm is een heerlijk en gezond pastarecept. Wilde zalm is een stuk minder vet dan gekweekte zalm en heeft een lekkerdere smaak. Wel belangrijk om de wilde zalm zeker niet te lang te garen omdat deze snel droog kan worden. Gebruik willekeurige korte pasta en je favorieten noten om het gerecht wat bite te geven. Ideaal voor verse kruiden is wilde venkel of het venkelgroen van een venkelknol, maar hier voor het gemak vervangen door dille.
Ingrediënten
- Mezze rigatoni (320 g)
- Verse wilde zalm (250 g)
- Bosui (3)
- Pistachenoten gepeld (75 g)
- Knoflooktenen (2)
- Glas droge witte wijn (1)
- Citroen (1)
- Verse dille (handvol)
- Olijfolie extra vergine
Voorbereiding: 10 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Bereidingswijze
Verwijder de huid van de zalm en dep goed droog. Snij de zalm dan in blokjes. Snij een van de knoflooktenen en de bosuien in dunne plakjes. Hak de pistachenoten en de dille grof. Verhit een flinke scheut olijfolie in een grote koekenpan en fruit hierin de resterende knoflookteen een minuut. Voeg de zalm toe en breng op smaak met zout en peper. Bak de zalm ongeveer 2 minuten en voeg dan de wijn toe. Laat alle alcohol verdampen en schep dan de zalm uit de pan en zet apart.
Verhit opnieuw een klein scheutje olijfolie in de koekenpan en fruit de fijngesneden knoflookteen en de bosuien een paar minuten op laag vuur. Voeg dan de helft van de pistachenoten en de helft van de dille toe.
Kook intussen de mezze rigatoni in een ruime pan met gezouten water al dente. Schep de pasta door de saus, samen met de zalm en de geraspte schil van de citroen. Voeg eventueel een paar eetlepels van het pastawater toe om de saus wat smeuïger te maken. Meng alles goed en dien op met de resterende pistachenoten, de dille, een klein beetje citroenrasp en een scheutje olijfolie.