Je bekijkt nu ‘Nfigghiulate

‘Nfigghiulate

‘Nfigghiulate

‘Nfigghiulate

De ‘nfigghiulate zijn Siciliaanse broodjes gemaakt van semola. Het hoofdingrediënt is de munt, gecombineerd met verse varkensworst en caciocavallo kaas. Mocht je niet aan deze kaas kunnen komen, dan is pecorino een prima alternatief. Met de vulling kun je eindeloos experimenteren. Denk bijvoorbeeld aan verschillende kruiden, kazen en vleeswaren, of zelfs gedroogde vijgen. De vulling in dit recept is echter de traditionele vulling en volgens ons ook de lekkerste vulling. De combinatie van de munt en worst is namelijk echt goddelijk! Dit recept is voor ongeveer 10 broodjes.

Ingrediënten

  • Semola di grano duro (500 g)
  • Gedroogde gist (7 g)
  • Warm water (250 ml)
  • Zout (7 g)
  • Varkensworst (500 g)
  • Caciocavallo of pecorino (120 g)
  • Verse munt (60 g)
  • Olijfolie extra vergine


Voorbereiding: 30 minuten
Bereidingstijd: 40 minuten

Wachttijd: 180 minuten

Bereidingswijze

Meng de semola met de gist in een grote kom. Roer er langzaam het water door, terwijl je met je andere hand blijft kneden. Voeg vervolgens het zout en 25 ml olijfolie toe en meng goed. Stort het deeg op je aanrecht en kneed ongeveer 10 minuten tot een soepel en elastisch deeg. Plaats het deeg daarna terug in de kom en dek deze af met vershoudfolie. Laat op een warme plek tenminste 3 uur.

Pluk, was en droog intussen de munt. Meng de munt met 180 ml olijfolie in een mengbeker en maak er met behulp van een staafmixer een romige pesto van. Dek de beker af met vershoudfolie en bewaar in de koelkast.

Rasp de pecorino en ontvel de worsten. Rol het deeg uit met een deegroller tot een dikte van ongeveer 1 millimeter. Smeer de muntpesto over de hele oppervlakte van het deeg en bestrooi dit vervolgens met de pecorino. Breek de worsten in stukjes en verspreid ze over het deeg. Breng op smaak met zout en peper.

Verwarm de oven voor tot 180 graden en bedek een ovenplaat met bakpapier. Rol het deeg voorzichtig maar stevig op tot een grote worst en snij het in plakken van ongeveer 6 centimeter dik. Leg de plakken op de bakplaat en plet ze voorzichtig met de palm van je hand. Bak de ‘nfigghiulate ongeveer 40 minuten totdat ze mooi bruin kleuren.