Orecchiette con burrata, pomodorini arrostiti e pesto
Orecchiette met burrata, geroosterde cherrytomaten en pesto
Wat een goddelijke combinatie! Geroosterde zoete tomaten met de romige burrata en de geurige basilicumpesto. Echt heel erg lekker en ook weer niet moeilijk. Zorg ervoor dat je de burrata pas toevoegt zodra je ook echt aan tafel gaat, want de kaas moet niet erg verwarmd worden, maar juist lichtjes smelten door de hete pasta.
Ingrediënten
- Orecchiette (320 g)
- Burrata (150 g)
- Cherrytomaten (250 g)
- Amandelen (30 g)
- Verse basilicum (30 g)
- Parmigiano Reggiano (50 g)
- Gedroogde oregano (1 tl)
- Olijfolie extra vergine
Voorbereiding: 20 minuten
Bereidingstijd: 90 minuten
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor tot 120 graden. Snij de cherrytomaten doormidden en meng ze in een kom met een scheutje olijfolie en de oregano. Breng op smaak met zout en meng alles goed. Stort de tomaten op een, met bakpapier beklede, bakplaat en bak ze 90 minuten in de oven.
Maak intussen de pesto. Maal de amandelen samen met een snuf zout en de basilicum grof in een grote vijzel of keukenmachine. Voeg ongeveer 3 eetlepels olijfolie toe samen met de parmezaanse kaas. Meng goed door tot een smeuïge pesto en zet apart.
Kook intussen de orecchiette in een ruime pan met gezouten water al dente. Giet de pasta af en bewaar wat van het pastawater. Meng de pesto door de pasta en voeg eventueel wat van het pastawater toe om de saus wat smeuïger te maken. Roer de tomaten en burrata erdoor en dien dan meteen op, besprenkeld met een scheutje olijfolie en wat basilicum.