Je bekijkt nu Paccheri met rode poon

Paccheri met rode poon

Paccheri con galinella rossa

Paccheri met rode poon

Ingrediënten

  • Paccheri (350 g)
  • Rode poon (2)
  • Zwarte olijven (2 el)
  • Cherrytomaten (8)
  • Droge witte wijn (1/2 glas)
  • Knoflooktenen (2)
  • Witte ui (1)
  • Wortel (1)
  • Selderijstengel (1)
  • Rode chilipeper (1)
  • Tomatenpuree (1 el)
  • Verse laurier (1)
  • Verse peterselie (handvol)
  • Olijfolie extra vergine


Voorbereiding: 20 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten

Bereidingswijze

Verhit een kleine droge koekenpan en bak de amandelen totdat ze bruin kleuren. Hak ze grof en zet apart. Fileert de vis en houdt de koppen en graten apart. Snij de ui, wortel en bleekselderij in grove stukken.

Verhit een scheut olijfolie in een grote pan en voeg de ui, wortel en bleekselderij toe, samen met de stengels van de peterselie. Voeg de vissenkoppen zonder ogen en de graten toe en bak alles een paar minuten. Voeg de tomatenpuree toe en roer alles goed door. Voeg vervolgens een liter water toe, breng aan de kook, zet het vuur laag en laat 20 minuten trekken. Giet de bouillon vervolgens door een zeef en zet apart.

Hak een van de knoflooktenen samen met de peterselie fijn. Kook de paccheri in een grote pan met gezouten water al dente. Verwijder het vel van de visfilet en snijd de vis in stukken. Hak vervolgens de andere teen knoflook fijn.

Verhit een scheut olijfolie in een grote koekenpan en fruit de fijngehakte knoflook en chilipeper een paar minuten aan. Voeg de vis toe, breng op smaak met zout en peper en laat 3 minuten al roerend bakken. Voeg de wijn toe en laat de alcohol verdampen. Voeg vervolgens de helft van de bouillon en alle olijven toe.

Giet de paccheri af, voeg toe aan de saus, samen met de cherrytomaten en de gehakte knoflook/peterselie en meng goed. Besprenkel het gerecht met wat goede olijfolie en schep het op de borden. Bestrooi met de geroosterde amandelen.