Je bekijkt nu Paccheri met worst en tomaten

Paccheri met worst en tomaten

Paccheri con salsiccia e pomodori

Paccheri met worst en tomaten

Paccheri is een grote pastavorm uit Campania, Zuid-Italië. De pastavorm zou zijn bedacht om illegaal Zuid-Italiaanse knoflook door de Alpen naar Noord-Europa te smokkelen. Het is dan ook een perfecte pastavorm voor wat dikkere sauzen of om te vullen en in de oven te bakken. In dit recept worden ze gekookt met een simpele tomatensaus en varkensworst. Door de varkensworst uit haar velletje te halen en in stukjes te bakken, krijg je krokante brokjes vlees met veel meer smaak dan gewoon gehakt.

Ingrediënten

  • Paccheri (320 g)
  • Gepelde bliktomaten (600 g)
  • Varkensworst (320 g)
  • Rode ui (1)
  • Knoflooktenen (2)
  • Pecorino Romano (100 g)
  • Verse basilicum (handvol)
  • Olijfolie extra vergine


Voorbereiding: 10 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten

Bereidingswijze

Verhit een scheut olijfolie in een grote koekenpan. Snij de tenen knoflook doormidden en fruit ze aan in de olijfolie. Verwijder het vel van de worsten open en breek het vlees in kleine brokjes. Voeg ze toe aan de pan en bak ze rondom bruin. Snij de ui fijn en laat hem een paar minuten meebakken met de worst zonder bruin te laten worden. Voeg vervolgens de tomaten toe en breng alles op smaak met zout, peper en driekwart van de basilicum. Laat de saus ongeveer 30 minuten op laag vuur sudderen. Verwijder vervolgens de knoflooktenen.

Kook intussen de paccheri in een grote pan met gezouten water al dente. Schep de pasta door de saus. Voeg eventueel nog een paar eetlepels van het pastawater toe om de saus wat smeuïger te maken. Voeg de helft van de geraspte pecorino en de resterende basilicum toe en meng alles goed. Dien op, bestrooid met de resterende pecorino, een blaadje basilicum en een scheutje olijfolie.