Je bekijkt nu Pappardelle met witte ragù

Pappardelle met witte ragù

Pappardelle al ragù bianco

Pappardelle met witte ragù

Een hele lekkere witte ragù. Hier is gekozen voor malse stukken rundvlees, maar je kunt uiteraard ook rundergehakt gebruiken. Een klein beetje pancetta toevoegen zou ook heel goed werken. De saus wordt hier gegeten met lekkere dikke pappardelle, maar kan ook heel goed als basis worden gebruikt om bijvoorbeeld lasagne of cannelloni te maken.

Ingrediënten

  • Pappardelle (250 g)
  • Mals rundvlees (250 g)
  • Varkensworst (150 g)
  • Witte wijn (50 g)
  • Knoflookteen (1)
  • Ui (1)
  • Wortel (1)
  • Selderijstengel (1)
  • Verse rozemarijn (enkele takjes)
  • Verse salie (enkele blaadjes)
  • Verse laurier (2)
  • Pecorino Romano
  • Olijfolie extra vergine


Voorbereiding: 20 minuten
Bereidingstijd: 90 minuten

Bereidingswijze

Maak de wortel en selderij schoon en snij ze samen met de ui in hele kleine blokjes. Verhit een flinke scheut olijfolie in een grote braadpan en fruit de groenten samen met de gekneusde knoflookteen ongeveer 10 minuten op laag vuur.

Snij of hak intussen het rundvlees in fijne blokjes en hak de rozemarijn en salie fijn. Voeg het vlees, de rozemarijn, salie en de laurier toe aan de pan en bak het vlees op hoog vuur in ongeveer 10 minuten rondom bruin. Verwijder de knoflookteen en laurierbladeren en voeg de witte wijn toe. Laat alle alcohol verdampen. Voeg dan een glas heet water toe en breng op smaak met zout en peper. Laat de saus ongeveer 1 uur op laag vuur koken. Voeg, als de saus te droog wordt, nog wat heet water toe.

Kook intussen de pappardelle in een pan met gezouten water al dente. Schep de pasta door de saus en voeg eventueel nog een paar eetlepels van het pastawater toe om de saus wat smeuïger te maken. Dien op, eventueel bestrooid met wat pecorino en een scheutje olijfolie.