Je bekijkt nu Paprika’s met amandelen

Paprika’s met amandelen

Peperoni con mandorle

Paprika’s met amandelen

Op deze manier heb je paprika’s nog nooit geproefd! Zelfs de mensen die niet van paprika houden vonden ze op deze zoetzure manier heerlijk. Je kunt het gerecht meteen opdienen als bijgerecht bij een hoofdmaaltijd, maar je kunt de paprika’s ook koud als antipasto eten of als beleg op een lekker broodje. Je kunt het beste gele paprika’s nemen omdat ze iets minder zoet zijn dan de rode en een stuk minder bitter dan de groene varianten.

Ingrediënten

  • Gele paprika’s (6)
  • Rozijnen (40 g)
  • Amandelen (30 g)
  • Knoflooktenen (2)
  • Witte wijnazijn (3 el)
  • Basterdsuiker (20 g)
  • Olijfolie extra vergine


Voorbereiding: 10 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten

Bereidingswijze

Snij de paprika’s doormidden en verwijder de zaadlijsten en steeltjes. Snij het vruchtvlees vervolgens in repen. Verhit een scheutje olijfolie in een grote koekenpan en bak de paprika’s op middel tot laag vuur ongeveer 25 minuten tot ze zacht zijn en gekarameliseerd zijn.

Rooster intussen de amandelen in een droge koekenpan tot ze goudbruin zijn. Blijf ze omschudden zodat ze niet verbranden. Hak ze grof en zet ze apart. Hak de knoflooktenen fijn en voeg ze toe aan de paprika’s, samen met de amandelen, de suiker en de rozijnen. Voeg na een paar minuten de witte wijnazijn toe en laat een beetje inkoken. Breng de paprika’s op smaak met zout en peper. Dien ze warm of koud op.