Je bekijkt nu Pesto uit Genua
Pesto alla Genovese

Pesto uit Genua

Pesto alla Genovese

Pesto uit Genua

Pesto alla Genovese, een smeuïge saus op basis van verse basilicum. Deze pesto komt uit de stad Genua in de regio Ligurië. Heerlijk door de pasta, op geroosterd brood of door een tomatensalade. Voor een optimale smaak kun je de knoflook in een vijzel fijn stampen. Vervolgens de basilicumblaadjes met wat zout toevoegen en tot een grove pasta stampen. Dan de pijnboompitten en de kaas toevoegen en weer verder stampen. Tot slot langzaam, al roerend de olijfolie toevoegen. Voor het gemak is de pesto in dit recept met behulp van een keukenmachine gemaakt. De pesto is, bedekt met een laagje olijfolie, zeker een week houdbaar in de koelkast.

Ingrediënten

  • Verse basilicum (50 g)
  • Parmigiano Reggiano (70g)
  • Pecorino Romano (30g)
  • Pijnboompitten (15 g)
  • Knoflookteen (1)
  • Olijfolie extra vergine


Voorbereiding: 15 minuten
Bereidingstijd: 5 minuten

Bereidingswijze

Rooster de pijnboomputten lichtbruin in een droge koekenpan en zet ze apart. Rasp de parmezaanse kaas en de pecorino en zet ook deze apart. Maal de pijnboompitten samen met de basilicum en knoflook grot in een grote vijzel of keukenmachine. Voeg de olijfolie toe en vervolgens de kaas. Meng het geheel goed door tot een smeuïge pesto. Breng op smaak met zout en peper.