Pesto di pistacchio
Pistache pesto
Een heerlijke pesto met pistachenoten, past perfect bij pasta met verse garnalen. Met een laagje olijfolie kun je de pesto zeker een week in de koelkast bewaren. De beste pistachenoten komen uit de heuvels van het Siciliaanse stadje Bronte. Voor dit recept kun je volstaan met normale pistachenoten. Ongezouten zijn deze moeilijk verkrijgbaar, maar gezouten kun je ze overal vinden. Zorg er dan wel voor dat je ze eerst even 5 minuten kookt en goed afspoelt zodat de pesto niet te zout wordt.
Ingrediënten
- Gepelde pistachenoten (100 g)
- Verse peterselie (25 g)
- Pecorino Romano (25 g)
- Knoflookteen (1)
- Citroen (1)
- Olijfolie extra vergine
Voorbereiding: 15 minuten
Bereidingstijd: 5 minuten
Bereidingswijze
Kook de gepelde pistachenoten in kokend water ongeveer vijf minuten en spoel ze vervolgens af met koud water. Gebruik tijdens het koken een klein vergiet, zodat je de pistachenoten makkelijk uit de pan met kokend water krijgt. Na het koken kun je makkelijk de paarse vlies om de pistachenoten verwijderen. Maal de gepelde noten vervolgens grof in een grote vijzel of keukenmachine. Voeg de knoflook, de blaadjes en takjes van de peterselie, de geraspte pecorino, ongeveer 3 el citroensap en ongeveer 100 ml goede olijfolie toe en maal nog even kort. Breng op smaak met zout en peper.