Filetto di cervo con aglio
Reerugfilet met knoflook
Echt goddelijk! Nooit eerder hebben we zulk lekker vlees gegeten. Bij iedere hap is het genieten met je ogen dicht. Reerugfilet is helaas erg prijzig, maar als je het vergelijkt met de prijs van een diner in een restaurant lijkt het al niet meer zo duur. Het vlees is zo ongelofelijk mals en zacht, dat het zonde is om het klaar te maken met allerlei sauzen of andere poespas. Dat heeft dit vlees echt niet nodig. Peper en zout, knoflook en olijfolie, that’s is!
Ingrediënten
- Reerugfilet (400 g)
- Knoflooktenen (6)
- Gezouten boter (50 g)
- Grot zeezout
- Olijfolie extra vergine
Voorbereiding: 5 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Bereidingswijze
Laat het vlees minimaal 30 minuten voor het bereiden op kamertemperatuur komen en wrijf het dan in met wat zout en versgemalen zwarte peper. Snij 3 tenen knoflook in dunne schijfjes en zet deze apart. Plet de 3 overgebleven tenen knoflook en verhit ze dan samen met een klein scheutje olijfolie in een grote koekenpan op hoog vuur. Voeg de boter toe en laat smelten.
Voeg, wanneer de boter niet meer schuimt, het vlees toe aan de pan. Bak het ongeveer 2 tot 2,5 minuut per kant, haal het uit de pan en laat het dan 5 minuten rusten in wat aluminiumfolie. Zet het vuur uit en voeg de schijfjes knoflook toe. Laat heel even fruiten in de boter, maar zorg dat de knoflook niet bruin wordt en verbrand.
Haal het vlees uit de aluminiumfolie, voeg de sappen van het vlees toe aan de pan met boter en knoflook en snij het vlees in medaillons van 2 cm. Schik het vlees op de borden en lepel er flink wat van de knoflooksaus overheen. Bestrooi met wat grof zeezout en dien het gerecht meteen op.