Pesto di pomodori secchi
Pesto met zongedroogde tomaten
Rode pesto, een smeuïge saus op basis van zongedroogde tomaten. In deze pesto zijn ook gegrilde paprika’s gebruikt. Deze geven een lekkere zoete smaak aan de pesto. Heerlijk door de pasta, op geroosterd brood of als smaakmaker voor vlees, vis of soepen. De pesto is, bedekt met een laagje olijfolie, zeker een week houdbaar in de koelkast.
Ingrediënten
- Zongedroogde tomaten (125 g)
- Gegrilde paprika’s (2)
- Pijnboompitten (30 g)
- Pecorino Romano (30 g)
- Knoflooktenen (2)
- Olijfolie extra vergine
Voorbereiding: 15 minuten
Bereidingstijd: 5 minuten
Bereidingswijze
Rooster de pijnboompitten lichtbruin in een droge koekenpan en zet ze apart. Maal de zongedroogde tomaten, de paprika’s en de knoflook met wat zout grof in een grote vijzel of keukenmachine. Rasp de pecorino en voeg toe, samen met de pijnboompitten. Maal het geheel nog even goed door en voeg dan de olijfolie toe. Meng alles goed tot een smeuïge pesto en breng op smaak met zout en peper..