Insalata di melanzane grigliate e melograno
Salade van gegrilde aubergine en granaatappel
De granaatappel wordt ook wel de paradijsappel genoemd. De vrucht komt uit het Oosten en het zou de vrucht zijn geweest die Eva aan Adam gaf. De vrucht wordt veel gegeten in het Middellandse Zeegebied en in Zuid-Amerika. De smaak van de pitten is fruitig en ook een beetje zuur, maar past heel erg lekker bij geroosterde aubergines en ziltige Pecorino Romano!
Ingrediënten
- Aubergine (2)
- Granaatappel (1)
- Citroenen (2)
- Knoflooktenen (2)
- Verse munt (handvol)
- Verse peterselie (handvol)
- Pecorino Romano (100 g)
- Witte wijnazijn (1 el)
- Olijfolie extra vergine
Voorbereiding: 15 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Bereidingswijze
Snij de aubergine overlangs in dunne plakken en leg ze in een vergiet. Bestrooi ze rijkelijk met zout en laat ze een halfuurtje uitlekken. Dep ze daarna goed droog en bestrijk ze aan beide kanten met olijfolie.
Verhit een grillpan op hoog vuur en grill hierin de aubergineplakken ongeveer 2 minuten per kant totdat ze zacht en goudbruin zijn. Hak intussen de kruiden grof en verwijder de pitten van de granaatappel.
Rasp de schil van de citroenen en meng dit met het sap van de citroenen, de fijngehakte knoflooktenen, de azijn en ongeveer 1 eetlepel olijfolie. Schik de aubergineplakken op de borden en besprenkel ze met deze dressing. Schil met behulp van een dunschiller wat pecornino schilfers en strooi dan de gehakte kruiden, de granaatappelpitjes en de pecorino over de aubergines.