Je bekijkt nu Sedani met courgette en worst
Sedani con zucchine e salsiccia

Sedani met courgette en worst

Sedani con zucchine e salsiccia

Sedani met courgette en worst

Een perfect gerecht voor een doordeweekse dag en je weinig tijd hebt om te koken. Bomvol smaak, met groenten en heerlijk Italiaans! Wat wil je nog meer?!

Ingrediënten

  • Sedani (320 g)
  • Courgette (2)
  • Varkensworsten (4)
  • Knoflooktenen (2)
  • Pecorino Romano
  • Droge witte wijn (1 glas)


Voorbereiding: 15 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten

Bereidingswijze

Verhit een scheut olijfolie in een grote koekenpan, voeg één knoflookteen toe en fruit een minuut. Haal intussen het vel van de worsten en breek ze in grote stukken. Voeg ze toe aan de braadpan en bak ze rondom bruin. Verwijder de knoflookteen en laat het vlees uitlekken op wat keukenpapier.

Snij de courgette in de lengte doormidden en snij vervolgens in vingerdikke halve schijfjes. Verhit een scheut olijfolie in de koekenpan, voeg de resterende knoflookteen toe en fruit een minuut. Voeg de courgette toe, breng op smaak met zout en peper en bak totdat deze lichtbruin kleurt. Voeg de witte wijn toe en laat de alcohol verdampen. Verwijder de knoflookteen en voeg het vlees toe.

Kook intussen de sedani in gezouten water al dente. Schep de pasta door de saus. Voeg eventueel wat van het pastawater toe om de saus wat smeuïger te maken. Rasp er flink wat pecorino door en meng alles een minuut goed. Dien vervolgens op, bestrooid met nog wat pecorino en een scheutje olijfolie.