Je bekijkt nu Sgroppino

Sgroppino

Scroppino

Sgroppino

Scroppino hebben we leren kennen tijdens onze zomervakanties in Italië. Tijdens een lang diner in de zomer is er wat ons betreft geen beter dessert dan de scroppino. Het is een heel licht en snel dessert met maar drie ingrediënten. Het help het gehemelte te verfrissen na afloop van een diner of juist tussen de gangen door. Eigenlijk wordt het bijna altijd met citroen gemaakt, maar je kunt natuurlijk ook experimenteren met andere soorten citrus, fruit of zelfs met koffie. In dit recept wordt voor het gemak kan en klaar citroenijs gebruikt, maar je kunt ook bijvoorbeeld de granita die als recept op de website staat gebruiken.

Ingrediënten

  • Citroenijs (350 g)
  • Prosecco (200 ml)
  • Wodka (50 ml)
  • Citroen (1)


Voorbereiding: 5 minuten
Bereidingstijd: 0 minuten

Bereidingswijze

Haal het ijs uit de vriezer en breek het in stukken. Maal het vervolgens in een keukenmachine fijn en voeg de wodka en prosecco toe. Maal alles nogmaals goed. Giet het mengsel in vier champagneglazen of andere dessertglazen en zet deze minimaal 20 minuten in de koelkast.

Snij intussen de citroen in dunne schijfjes. Dien de scroppino koud op met een rietje en een schijfje citroen op de rand.