Pollo alla siciliana
Siciliaanse kip
Eenvoudig klaar te maken en bomvol mediterrane smaken! Het is wel belangrijk om kipdijfilet te gebruiken omdat de kip niet taai mag worden en de kipdijfilets wat steviger zijn dan kipfilets. De saus is zo lekker dat het zonde is om dit gerecht zonder brood te eten. Je kunt de zaadjes van de pepertjes laten zitten als je een wat pittiger gerecht wilt serveren.
Ingrediënten
- Kipdijfilet (750 g)
- Droge witte wijn (300 ml)
- Water (300 ml)
- Olijven zonder pit (15)
- Cherrytomaten (15)
- Kappertjes (2 el)
- Knoflooktenen (2)
- Rode chilipeper (2)
- Verse munt (handvol)
- Olijfolie extra vergine
Voorbereiding: 15 minuten
Bereidingstijd: 60 minuten
Bereidingswijze
Verhit een flinke scheut olijfolie in een grote braadpan. Verwijder de zaadjes van de chilipepers, snij de pepers fijn en fruit ze samen met de ontvelde knoflooktenen een paar minuten aan in de olie. Breng de kip op smaak met zout en peper en bak deze dan rondom bruin. Snij de tomaten doormidden en voeg ze toe, samen met de olijven, kappertjes en de helft van de gesneden munt. Voeg de wijn toe en laat alle alcohol verdampen. Voeg vervolgens het water toe, dek af met een deksel en kook alles 25 minuten op laag vuur.
Voeg vervolgens de resterende gesneden munt toe en kook nog eens 20 minuten op laag vuur, zonder deksel. Verwijder eventueel de teentjes knoflook en breng op smaak met zout en peper. Dien op met wat lekker brood.