Pesto alla Siciliana
Siciliaanse pesto
Een geurige, ietwat dunnere pesto uit Sicilië. Het speciale van deze pesto is de verse ricotta. De pesto is heerlijk door je favoriete pasta, maar ook op bijvoorbeeld geroosterd brood. Ook met deze pesto kun je weer eindeloos variëren, bijvoorbeeld zongedroogde tomaten in plaats van verse tomaten of amandelen in plaats van pijnboompitten. De pesto is in de koelkast ongeveer twee dagen houdbaar.
Ingrediënten
- Trostomaten (500 g)
- Verse ricotta (150 g)
- Verse basilicum (50 g)
- Pecorino Romano (100 g)
- Pijnboompitten (50g)
- Knoflookteen (1)
- Olijfolie extra vergine
Voorbereiding: 15 minuten
Bereidingstijd: 5 minuten
Bereidingswijze
Rooster de pijnboompitten lichtbruin in een droge koekenpan. Rasp de pecorino en zet apart. Was de tomaten en snij ze in vieren. Schep met behulp van een lepel de zaadjes uit de tomaten. Maal de tomaten fijn in een grote vijzel of keukenmachine en voeg dan de basilicum, knoflook, pecorino, verse ricotta en olijfolie toe. Maal alles fijn tot een gladde, ietwat dunne pesto en breng op smaak met zout en peper.