Je bekijkt nu Venkelsalade met bloedsinaasappelen

Venkelsalade met bloedsinaasappelen

Insalata di finocchi con arance rosse

Venkelsalade met bloedsinaasappelen

Een heerlijke frisse salade met onze favoriete citrusvrucht: de bloedsinaasappel! Deze salade is op haar best in de winter, wanneer de Siciliaanse bloedsinaasappelen weer in het seizoen zijn. Door de citrus- en anijsachtige smaak van de salade past deze perfect bij visgerechten. Mocht je niet aan bloedsinaasappels kunnen komen, dan kun je deze prima vervangen door gewone sinaasappelen.

Ingrediënten

  • Venkel (2)
  • Bloedsinaasappelen (4)
  • Rode ui (1)
  • Pistachenoten (handvol)
  • Groene olijven (handvol)
  • Verse basilicum (handvol)
  • Olijfolie extra vergine


Voorbereiding: 15 minuten
Bereidingstijd: 0 minuten

Bereidingswijze

Snij de ui in dunne ringen en laat ze weken in wat koud water. Hak de pistachenoten en de olijven grof. Snij de groene stelen en de onderkant van de venkel af en verwijder de buitenste bladeren. Houd de groene pluimen van de venkel apart. Snij de venkel overlangs doormidden en verwijder de harde kern. Snij de twee helften vervolgens in dunne plakjes.

Snijd de boven- en onderkanten van de sinaasappels. Snij vervolgens van boven naar beneden de zijkanten weg, waarbij je de vorm van de sinaasappel volgt. Zorg dat je hierbij alle witte stukjes wegsnijdt. Snij vervolgens de partjes uit de sinaasappels. Doe dit boven een kommetje en vang hierbij het sap van de sinaasappels op.

Meng voor de dressing ongeveer twee eetlepels van het sinaasappelsap met een dubbele hoeveelheid olijfolie en wat zout en peper. Meng de venkel samen met de sinaasappelpartjes, de uitgelekte ui, de pistachenoten, de olijven en de blaadjes basilicum in een grote kom. Voeg hier de dressing aan toe en meng alles goed. Bestrooi met de groene venkelpluimen en dien op.