Spaghetti con funghi porcini e pancetta
Spaghetti met eekhoorntjesbrood en pancetta
Een echt herfstig gerecht met vers eekhoorntjesbrood. Redelijk moeilijk om aan te komen, maar zo lekker! Je kunt dit misschien nog wel het beste eten met verste eierpasta. Hier hebben we pancetta gebruikt, maar het gerecht is ook echt heel erg lekker met wat varkensworst.
Ingrediënten
- Spaghetti (250 g)
- Funghi porcini (300 g)
- Pancetta (200 g)
- Knoflookteen (1)
- Verse tijm (enkele takjes)
- Pecorino Romano (80 g)
- Olijfolie extra vergine
Voorbereiding: 20 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Bereidingswijze
Maak het eekhoorntjesbrood schoon door met een aardappelmesje de basis van de steel te verwijderen en door met een vochtig keukenpapier de paddenstoelen voorzichtig af te schrobben. Snij ze vervolgens in dunne plakjes en zet ze apart.
Snij de pancetta in plakken van ongeveer 1 centimeter dik en vervolgens in reepjes. Verhit een scheutje olijfolie in een grote koekenpan en bak hierin de pancetta krokant. Laat hem vervolgens uitlekken op keukenpapier. Verhit opnieuw een scheutje olijfolie in de koekenpan en fruit de gekneusde knoflookteen een paar minuten. Voeg de paddenstoelen toe en bak ze op hoog vuur een paar minuten tot ze goudbruin zijn. Voeg de afgeritste tijm en de pancetta toe. Breng op smaak met zout en peper.
Kook intussen de spaghetti in een pan met gezouten water al dente. Schep de pasta door de saus en voeg eventueel nog een paar eetlepels van het pastawater toe om de saus wat smeuïger te maken. Voeg de geraspte pecorino toe en meng goed. Dien op, besprenkeld met een scheutje olijfolie.