Spaghetti alla carrettiera
Spaghetti met rauwe cherrytomaten
Alla carrettiera betekend op de wijze van de wagenmenner en doelt op de Romeinen die hun producten uit de heuvels vervoerden naar Rome. De rauwe saus wordt van te voren klaargemaakt zodat alle smaken goed in elkaar trekken en worden vervolgens met de hete pasta gemengd. Voor het beste resultaat kun je de saus van te voren maken en maximaal een nacht in de koelkast laten marineren. Ideaal gerecht voor de warme dagen.
Ingrediënten
- Spaghetti (320 g)
- Cherrytomaten (450 g)
- Knoflooktenen (2)
- Pecorino Romano (100 g)
- Verse basilicum (handvol)
- Olijfolie extra vergine
Voorbereiding: 10 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Bereidingswijze
Was de tomaten, snij ze in kwarten en plaats ze in een kom. Snij de knoflook in dunnen plakjes en voeg ze toe. Scheur de basilicum grof en meng met de tomaten. Breng op smaak met een flinke scheut olijfolie en zout en peper en laat alles minimaal een uur marineren.
Kook de pasta in een ruime pan met gezouten water al dente. Giet de pasta af en meng goed met de tomaten, het meeste van de geraspte pecorino en een eetlepel van het kookwater. Dien op, bestrooid met de overgebleven pecorino en een scheutje olijfolie.