Je bekijkt nu Spaghetti met tomatensaus

Spaghetti met tomatensaus

Spaghetti al pomodoro

Spaghetti met tomatensaus

Een van de meest klassieke pastagerechten die er is, de spaghetti met tomatensaus! Het recept bevat misschien maar weinig ingrediënten, maar it is all in the detail! Makkelijk om te maken, maar moeilijk om perfect te maken. Omdat de aanwezige ingrediënten zo beperkt zijn, dienen deze wel van hoge kwaliteit te zijn. Koop bijvoorbeeld San Marzano bliktomaten en goede pasta! In de zomer kun je het met verse, rijpe tomaten maken en als je het iets chiquer wilt kun je de saus pureren met een staafmixer en dan door een vergiet halen voordat je het met de pasta mengt.

Ingrediënten

  • Spaghetti (320 g)
  • San Marzano bliktomaten (400 g)
  • Knoflooktenen (3)
  • Verse basilicum (handvol)
  • Pecorino Romano (100 g)
  • Olijfolie extra vergine


Voorbereiding: 10 minuten
Bereidingstijd: 25 minuten

Bereidingswijze

Verhit een scheut olijfolie in een grote koekenpan. Fruit hierin de gekneusde knoflooktenen en de stengels van de basilicum totdat de knoflook begint te kleuren. Voeg dan de tomaten toe en breng op smaak met wat zout en peper. Voeg de helft van de basilicum toe en laat de saus ongeveer 20 minuten op laag vuur inkoken. Verwijder na de kooktijd de basilicumbladeren en haal de knoflooktenen uit de saus, plet/wrijf ze tot moes en voeg ze dan weer toe aan de saus.

Kook intussen de spaghetti in een pan met gezouten water al dente. Schep de pasta door de saus en voeg eventueel een paar eetlepels van het pastawater toe om de saus wat smeuïger te maken. Voeg bijna alle geraspte pecorino en basilicum toe en meng alles goed. Dien op, bestrooid met de resterende percorino, basilicum en een scheutje olijfolie.