Je bekijkt nu Sperziebonen met broodkruim

Sperziebonen met broodkruim

Fagiolini con pangrattato

Sperziebonen met broodkruim

Super simpel en snel met maar heel weinig ingrediënten. Een fris bijgerecht bij vis of vlees gerechten. Je kunt de pijnboompitten prima vervangen door andere noten, zoals amandelen of pistachenoten.

Ingrediënten

  • Sperziebonen (400 g)
  • Broodkruim (6 el)
  • Pijnboompitten (1 el)
  • Olijfolie extra vergine


Voorbereiding: 10 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten

Bereidingswijze

Was de sperziebonen en verwijder de uiteinden. Kook ze vervolgens in licht gezouten water beetgaar in ongeveer 10 minuten.

Verhit intussen een scheut olijfolie in grote koekenpan en bak hierin het broodkruim en de pijnboompitten krokant en goudbruin. Giet de bonen af, breng ze op smaak met zout en peper en een scheutje olijfolie. Dien ze op, bestrooid met het broodkruim.