Insalata di fagiolini con noci e pecorino
Sperziebonensalade met walnoot en pecorino
Een frisse zomerse salade met koude, knapperige sperziebonen. Ook weer weinig ingrediënten, maar ze passen wel heel goed bij elkaar. Je kunt de pecorino uiteraard vervangen door parmigiano.
Ingrediënten
- Sperziebonen (500 g)
- Pecorino Romano (100 g)
- Walnoten (50 g)
- Rode ui (1)
- Balsamicoazijn (50 ml)
- Olijfolie extra vergine
Voorbereiding: 10 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Bereidingswijze
Was de sperziebonen en verwijder de uiteinden. Kook ze vervolgens in licht gezouten water beetgaar in ongeveer 10 minuten. Giet ze af en leg ze in een kom met ijskoud water. Verhit een kleine koekenpan en rooster de walnoten zonder olie in de pan. Snij de ui in zeer dunne ringen en schaaf de pecorino in plakken.
Voeg de balsamicoazijn met wat zout en ongeveer 200 milliliter olijfolie toe aan een kommetje en klop er met een garde of vork een dressing van. Giet de bonen af en meng ze in een grote kom met de dressing en wat zout en peper. Voeg de rode ui, de walnoten, de muntblaadjes en de pecorino toe.