Je bekijkt nu Strozzapreti met rode mul
Strozzapreti con Triglia Rosso

Strozzapreti met rode mul

Strozzapreti con triglia rossa

Strozzapreti met rode mul

Een heerlijk en snel pastarecept met verse vis en krokant broodkruim. In dit recept is rode mul gebruikt, een matige vette vis met wat donkerder vlees en een sterke, maar toch delicate smaak. De vis gaat uitstekend samen met producten zoals knoflook, olijfolie en peterselie, zoals in dit recept. Zorg dat je de vis niet op te hoog vuur en niet te lang bakt, zodat ze lekker mals en sappig blijft.

Ingrediënten

  • Strozzapreti (320 g)
  • Rode mul filet (4)
  • Ansjovisfilet (4)
  • Cherrytomaten (150 g)
  • Knoflooktenen (2)
  • Rode peper (1)
  • Sneden oud brood (2)
  • Verse peterselie (handvol)
  • Olijfolie extra vergine


Voorbereiding: 30 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten

Bereidingswijze

Breek het oude brood in stukjes en maal het grof in een keukenmachine. Verhit een klein scheutje olijfolie in een koekenpan en laat hierin 1 ansjovisfilet, al roerend, smelten. Bak dan het broodkruim tot het goudbruin is. Breng op smaak met zwarte peper en zet apart.

Verhit een flinke scheut olijfolie in een grote koekenpan en laat hierin al roerend de overige ansjovisfilet smelten. Plet de tenen knoflook en voeg ze toe aan de pan, samen met de gehakte rode peper. Fruit samen een paar minuten, terwijl je intussen de visfilets in blokjes snijd. Voeg de vis toe en breng op smaak met zout en peper. Draai het vuur op middelhoog en voeg de cherrytomaten toe. Bak de vis ongeveer vijf minuten op middelhoog vuur en breek de stukken daarna met een vork in wat kleinere stukjes.

Kook intussen de pasta in een ruime pan met gezouten water al dente. Schep de pasta door de saus. Bestrooi met de gehakte peterselie en meng alles goed door. Dien op, bestrooid met wat fijngehakte peterselie en een scheutje olijfolie.