Tiramisù alle fragole
Tiramisù met aardbei
Een variatie op de klassieke tiramisù met verse aardbeien en witte chocolade. Het is een heel zacht en romig dessert van laagjes in aardbeiensaus gedrenkte savoiardi en luchtige mascarpone crème, afgetopt met verse aardbeien en witte chocolade. Mocht je geen fan zijn van aardbeien, dan kun je ze vervangen door ander fruit, zoals bijvoorbeeld frambozen of bosvruchten.
Ingrediënten
- Mascarpone (400 g)
- Verse aardbeien (400 g)
- Suiker (225 g)
- Witte chocolade (100 g)
- Savoiardi (70 g)
- Eieren (3)
- Water (75 ml)
- Amaretto (1el)
- Muntblaadjes
Voorbereiding: 55 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Bereidingswijze
Breng 50 milliliter water aan de kook in een steelpan, samen met 125 gram suiker. Scheid intussen de eieren en voeg de dooiers, samen met 50 gram suiker, toe aan een kom. Klop de eierdooiers met een garde tot een luchtige massa. Haal het suikerwater wanneer het net kookt van het vuur en giet het langzaam, al roerend, bij de eierdooiers. Blijf mengen tot alles is afgekoeld en zet het mengsel apart.
Meng in een grote kom de mascarpone met een eetlepel van het eiermengsel. Meng goed door en voeg vervolgens het restant van het eiermengsel toe. Vouw dit voorzichtig door de mascarpone zodat het een luchtige crème blijft. Schep het mengsel in een spuitzak en laat het 30 minuten rusten in de koelkast.
Maak intussen de aardbeien schoon en snij ze in kwartjes. Verwarm 50 gram suiker en 25 milliliter water in een koekenpan en voeg de aardbeien toe. Breng aan de kook en voeg dan de amaretto toe. Laat de alcohol verdampen en haal van het vuur. Schep het mengsel in een keukenmachine en pureer het fijn. Schenk het mengsel in een kom en laat afkoelen.
Haal het mascarponemengsel uit de koelkast en spuit een klein laagje van de crème in vier dessertglazen. Breek de savoiardi doormidden en dompel ze onder in het aardbeienmengsel. Bedek het laagje crème met de savoiardi en vervolgens met de helft van de crème. Herhaal dit tot de glazen vol zijn. Hak de chocolade fijn en strooi dit bovenop de glazen. Voeg wat stukjes aardbei en wat muntblaadjes toe en dien het dessert op.