Insalata di pomodorini e burrata
Tomatensalade met burrata
Burrata is een Zuid-Italiaanse kaas uit Puglia. De kaas wordt gemaakt van mozzarella en room, waardoor de kaas een zeer romige en zachte smaak heeft. Heerlijk met pure smaken zoals in dit recept: zoete tomaten, geurige basilicum en een goede kwaliteit extra vergine olijfolie! Serveer het met wat geroosterd brood en je hebt een perfect zomers bijgerecht.
Ingrediënten
- Cherrytomaten (500 g)
- Burrata (1 bol)
- Verse basilicum (handvol)
- Olijfolie extra vergine
Voorbereiding: 10 minuten
Bereidingstijd: 0 minuten
Bereidingswijze
Was de tomaten, snij ze doormidden en plaats ze in een kom. Breng ze op smaak met zout en peper en driekwart van de basilicum. Besprenkel met olijfolie en meng alles goed. Stort de tomaten op een bord en plaats de bol burrata in het midden. Besprenkel de burrata met zout, peper, de resterende basilicum en goede olijfolie en dien op.