Je bekijkt nu Toscaans gehaktbrood

Toscaans gehaktbrood

Polpettone Toscano

Toscaans gehaktbrood

Het lekkerste gehaktbrood dat er is! Heerlijk met wat dikke plakken geroosterd en met knoflook ingewreven brood, of met geroosterde aardappelen. Ook de volgende dag kun je het perfect serveren bij de lunch.

Ingrediënten

  • Rundergehakt (1 kg)
  • Gedroogde tomaten in olie (180 g)
  • Groene olijven zonder pit (100 g)
  • Uien (2)
  • Knoflooktenen (3)
  • Ei (1)
  • Broodkruim of paneermeel (3 el)
  • Tomaten (2)
  • Ansjovisfilet (50 g)
  • Olijfolie extra vergine


Voorbereiding: 20 minuten
Bereidingstijd: 50 minuten

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor tot 180 graden. Giet de gedroogde tomaten af en pureer ze of snij ze heel fijn. Versnipper de uien en hak de knoflook en olijven fijn. Meng het gehakt met de gedroogde tomaten, de uien, de knoflook en olijven, het ei en breng op smaak met zout en peper. Kneed goed en voeg wat broodkruim of paneermeel toe als het mengsel te vochtig is.

Vet een cakevorm in met wat olijfolie en schep hier het gehaktmengsel in. Druk goed aan en strijk het met behulp van een lepel glad. Snij de tomaten in plakken en druk ze boven in het gehakt. Verdeel de ansjovisfilet kruislings over de tomaten. Bak het gehaktbrood in ongeveer 50 minuten gaar. Laat wat afkoelen in de cakevorm en snij het daarna in dikke plakken.