Je bekijkt nu Trofie met pistachepesto
Trofie con pesto di pistacchio

Trofie met pistachepesto

Trofie con pesto di pistacchio

Trofie met pistachepesto

Een ideale manier op het recept ‘pesto di pistacchio’ te gebruiken. In dit recept is wat gezoute pancetta toegevoegd om het gerecht wat extra structuur te geven. Je kunt de pancetta voor het gemak eventueel vervangen door spekblokjes.

Ingrediënten

  • Trofie (320 g)
  • Pancetta (200 g)
  • Ui (1)
  • Pesto di pistacchio – zie recept
  • Knoflookteen (1)
  • Olijfolie extra vergine


Voorbereiding: 5 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten

Bereidingswijze

Kook de pasta in een ruime pan met gezouten water al dente. Snij intussen de pancetta in dunne reepjes en bak ze uit in een koekenpan met een heel klein scheutje olijfolie. Laat ze vervolgens uitlekken op keukenpapier.

Verhit een scheutje olijfolie in de koekenpan en fruit de ui samen met de knoflookteen in ongeveer 10 minuten zacht. Verwijder dan de knoflookteen en voeg de pesto toe. Schep de pasta door de saus en voeg een paar eetlepels van het pastawater toe om de saus wat smeuïger te maken. Voeg de pancetta toe en meng alles goed door elkaar. Dien op, bestrooid met wat pancettareepjes en eventueel nog wat geraspte pecorino.