Je bekijkt nu Zeebaars uit de oven

Zeebaars uit de oven

Orata al forno

Zeebaars uit de oven

Een perfect en snel hoofdgerecht voor een etentje, welke ook nog eens in de oven wordt gegaard. Heel erg eenvoudig en erg lekker. Je hoeft hier overigens geen zeebaars voor te gebruiken, andere stevige witvissen zoals dorade zijn ook perfect.

Ingrediënten

  • Kleine zeebaarzen (4)
  • Aardappelen (6)
  • Cherrytomaten (24)
  • Kappertjes (1 el)
  • Glas droge witte wijn (1)
  • Knoflookteen (1)
  • Citroen (1)
  • Verse peterselie (handvol)
  • Olijfolie extra vergine


Voorbereiding: 20 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten

Bereidingswijze

Begin met het schoonmaken van de vis. Verwijder de schubben met de achterkant van een mes en knip de vinnen van de vis. Verwijder de kop en de staart, snij de buikholte open en verwijder ook de ingewanden. Spoel de vis goed af en dep goed droog.

Verhit de oven tot 180 graden. Schil de aardappelen en snij ze in dunne plakjes. Snij de cherrytomaten doormidden. Meng de aardappelen, tomaten en kappertjes met een scheutje olijfolie in een grote kom. Breng op smaak met zout en peper.

Vet een ovenschaal in en verdeel hier het aardappelmengsel in. Breng de vis goed op smaak met zout en peper en leg bovenop de aardappelen. Bak de vis ongeveer 5 minuten in de oven en besprenkel hem dan met de witte wijn. Bak vervolgens nog eens ongeveer 15 minuten in de oven.

Hak intussen de knoflook samen met de peterselie fijn. Haal de vis uit de ovenschaal en verwijder de graten. Dien dan op, samen met de aardappelen en tomaten. Besprenkel met wat citroensap, een scheutje olijfolie en het knoflook en peterselie mengsel.