Je bekijkt nu Zeeduivel met tomaat, knoflook, chilipeper en olijven

Zeeduivel met tomaat, knoflook, chilipeper en olijven

Coda di rospo con pomodoro, aglio, peperoncino e olive

Zeeduivel met tomaat, knoflook, chilipeper en olijven

Zeeduivel is een hele lelijke vis om naar te kijken, maar een heerlijke vis om te eten. Heel erg stevig en er zit alleen in middengraat in en geen andere kleine graatjes. Van de vis wordt alleen de staart gegeten. In dit gerecht gestoofd met wijn, tomaat, knoflook, chilipeper en rozemarijn. Heerlijk met geroosterd brood dat alle sappen opneemt.

Ingrediënten

  • Zeeduivelfilet (1 kg)
  • Knoflooktenen (3)
  • Rode chilipeper (1)
  • Verse takjes rozemarijn (4)
  • Zwarte olijven (2 handen vol)
  • Visbouillon (300 ml)
  • Passata di Pomodoro (3 eetlepels)
  • Cherrytomaten (10)
  • Dikke sneden oud brood (4)
  • Witte droge wijn


Voorbereiding: 10 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten

Bereidingswijze

Snij de tenen knoflook in dunne plakjes, hak de chilipeper fijn en hak de naalden van één takje rozemarijn fijn. Verhit een laagje olijfolie in een koekenpan en fruit de knoflook, de chilipeper en alle rozemarijn een minuutje. Voeg de schoongemaakte olijven toe en de in stukken gesneden zeeduivelfilet. Bestrooi met zout en peper en bak alles 5 minuten al roerend.

Voeg een glas witte wijn toe en laat koken totdat de alcohol is verdampt. Voeg de bouillon, de passata en de cherrytomaten toe. Zet een deksel op de pan en laat alles 10 minuten garen.

Besprenkel intussen het brood met olijfolie en rooster het brood. Leg de plakken brood op de borden. Haal de takjes rozemarijn uit de pan en schep de stoofpot op het brood. Besprenkel met goede olijfolie.