Orecchiette alla menta
Orecchiette met munt
Pasta met munt. Het klinkt misschien een beetje apart en doet gelijk aan een sterk overheersende munt smaak denken, maar het is echt verrassend lekker. Een heel snel, makkelijk en fris pasta recept voor een zomeravond!
Ingrediënten
- Orecchiette (320 g)
- Gepelde bliktomaten (300 g)
- Trostomaten (150 g)
- Knoflooktenen (3)
- Rode chilipeper (1)
- Verse munt (25 g)
- Verse basilicum (30 g)
- Olijfolie extra vergine
Voorbereiding: 15 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten
Bereidingswijze
Maal de knoflook samen met een snuf zout, de munt en de basilicum grof in een grote vijzel of keukenmachine. Voeg ongeveer 3 eetlepels olijfolie toe, meng goed door tot een smeuïge pesto en zet apart.
Snij de trostomaten doormidden en hak de rode peper fijn. Verhit een scheut olijfolie in een grote koekenpan, voeg de pesto toe en bak deze een paar minuten. Voeg de rode peper toe en vervolgens de trostomaten en de bliktomaten. Breng op smaak met zout en peper en laat de saus ongeveer 25 minuten sudderen op laag vuur.
Kook intussen de orecchiette in een ruime pan met gezouten water al dente. Schep de pasta door de saus en voeg eventueel nog een paar eetlepels van het pastawater toe om de saus wat smeuïger te maken. Dien op, besprenkeld met een scheutje (pittige) olijfolie.