Je bekijkt nu Mezze rigatoni met pompoen en pancetta

Mezze rigatoni met pompoen en pancetta

Mezze rigatoni con zucca e pancetta

Mezze rigatoni met pompoen en pancetta

Wanneer de pompoenen weer te koop zijn, weet je dat de zomer zo goed als voorbij is en het tijd is voor de herfst. Veel mensen houden niet van de zoete smaak van pompoen, maar gecombineerd met de hartige pancetta is het echt heel lekker. De groentebouillon kun je zelf maken of kopen. Wat ook lekker is, is om de helft van de pompoen intact te laten en de andere helft te pureren in een keukenmachine. Zo heb je en een smeuïge saus, en structuur van de pompoen!

Ingrediënten

  • Mezze rigatoni (320 g)
  • Pompoen (600 g)
  • Pancetta (60 g)
  • Knoflookteen (1)
  • Ui (1)
  • Wortel (1)
  • Selderijstengel (1)
  • Verse rozemarijn (enkele takjes)
  • Verse salie (enkele blaadjes)
  • Groentebouillon (150 g)
  • Pecorino Romano
  • Olijfolie extra vergine


Voorbereiding: 30 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten

Bereidingswijze

Verwijder de schil en de pitten van de pompoen en snij het vruchtvlees in kleine blokjes. Hak de rozemarijn en salie fijn. Snij de pancetta in plakken van ongeveer 1 centimeter dik en vervolgens in reepjes. Maak de wortel en selderij schoon en snij ze samen met de ui in hele kleine blokjes. Verhit een flinke scheut olijfolie in een grote braadpan en bak de pancetta op middelhoog vuur in ongeveer 10 minuten krokant. Schep de pancetta vervolgens uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Voeg een klein scheutje olijfolie toe en fruit de ui, selderij en wortel samen met de gekneusde knoflookteen ongeveer 10 minuten op laag vuur.

Voeg de pompoen toe, samen met de gehakte rozemarijn en salie en bak een paar minuten mee. Voeg dan de groentebouillon toe, breng op smaak met zout en peper en laat afgedekt ongeveer 20 minuten op laag vuur koken totdat de pompoen zacht is. Druk de pompoen dan plat met behulp van een vork zodat er een smeuïge saus ontstaat. Hak intussen het meeste van de pancetta fijn.

Kook intussen de mezze rigatoni in een pan met gezouten water al dente. Schep de pasta door de saus en voeg eventueel nog een paar eetlepels van het pastawater toe om de saus wat smeuïger te maken. Voeg de gehakte pancetta toe en meng alles goed. Dien op, bestrooid met wat pecorino, de resterende pancetta en een scheutje olijfolie.