Bucatini alla pizzaiola
Bucatini op de wijze van de pizzaiola
Een Zuid-Italiaans pasta recept, gebaseerd op de pizza marinara en oorspronkelijk Napolitaans. Er zijn talloze variaties alla pizzaiola. Deze komt uit Salento, Puglia. Vaak klaargemaakt met vlees, waarbij het vlees na de pasta met groenten wordt gegeten. De marinara saus is een super simpele saus met olijfolie, knoflook, oregano en tomaten en is vaak de basis voor sauzen met vlees, kip of vis. Hier met bucatini, maar net zo lekker met andere pasta.
Ingrediënten
- Bucatini (320 g)
- Gepelde bliktomaten (500 g)
- Mozzarella (250g)
- Cherrytomaten (12)
- Knoflooktenen (2)
- Ansjovisfilets (2)
- Kappertjes (1 el)
- Gedroogde oregano (2 el)
- Olijfolie extra vergine
Voorbereiding: 10 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten
Bereidingswijze
Snij de knoflook in dunne plakjes en snij de cherrytomaten doormidden. Verhit een scheut olijfolie in een grote koekenpan en fruit hierin de knoflook en de kappertjes. Voeg de ansjovisfilets toe en roer totdat ze smelten in de olijfolie. Voeg dan de cherrytomaten toe en fruit nog een paar minuten. Voeg de tomaten toe en breng op smaak met zout, peper en oregano. Laat de saus ongeveer 30 minuten op een laag vuur sudderen.
Kook intussen de bucatini in een grote pan met gezouten water al dente. Schep de pasta door de saus. Voeg eventueel nog een paar eetlepels van het pastawater toe om de saus wat smeuïger te maken. Dien de pasta op met de in stukken gescheurde mozzarella en een scheutje olijfolie.