Je bekijkt nu Spaghetti met bottarga

Spaghetti met bottarga

Spaghetti con la bottarga

Spaghetti met bottarga

Bottarga is gezouten viskuit van een mul of tonijn en wordt heel veel gegeten in Sicilië en Sardinië. Het heeft een hele lekkere zeevruchtensmaak en is perfect om pastagerechten of andere gerechten met vis te verrijken. Hier wordt het gebruikt in een heel basic recept zodat je de smaak van de bottarga echt goed proeft.

Ingrediënten

  • Spaghetti (320 g)
  • Bottarga di muggine (40 g)
  • Ansjovisfilet (3)
  • Knoflookteen (1)
  • Koude boter (40 g)
  • Verse peterselie
  • Olijfolie extra vergine


Voorbereiding: 15 minuten
Bereidingstijd: 25 minuten

Bereidingswijze

Kook de spaghetti in een pan met gezouten water drie minuten minder dan al dente. Maak intussen de saus. Verhit een scheutje olijfolie in een grote koekenpan en fruit de gekneusde knoflookteen een paar minuten op laag vuur. Voeg de ansjovisfilet toe en roer totdat ze smelten in de olijfolie. Verwijder dan de knoflook en voeg en paar eetlepels van het pastawater toe aan de pan.

Schep de pasta door de saus en kook de pasta in de laatste drie minuten al dente in de saus. Voeg als de pasta al dente is de koude, in stukjes gesneden, boter toe en blijf alles roeren tot je een smeuïge saus hebt. Rasp er de bottarga naar smaak doorheen en dien op, bestrooid met wat meer van de geraspte bottarga, een scheutje olijfolie en eventueel wat fijngehakte peterselie.